Laitakaupungin orkesteri

Laitakaupungin orkesteri on Seinäjoella toimiva rytmimusiikin ammattilaisorkesteri, joka on toiminut vuodesta 2011 monipuolisesti eri rytmimusiikin tyylien parissa niin erilaisten konserttiproduktioiden, tanssin kuin teatterinkin kentällä. Orkesterin solisteina ovat toimineet mm. Paleface, Samuli Putro, Tiina-Maija Koskela, Otto Grundström, Susanna Erkinheimo ja Osku Ketola.

Orkesteri on saanut toimintaansa vuodesta 2012 lähtien Taiteen edistämiskeskuksen toiminta-avustusta. Laitakaupungin orkesteri ensimmäinen albumi Virta julkaistiin vuonna 2013, lisäksi LKO on julkaissut yhdessä lastenmusiikkiyhtye Orffien kanssa Orffit feat Laitakaupungin orkesteri: Pääjalkaiset -levyn vuonna 2017.

Muusikot

Charlotta (Lotta) Hagfors

Laulu, saha ja lyömäsoittimet

Lotta on valmistunut kansanmuusikoksi Sibelius-Akatemian Pohjoismaisesta maisteriohjelmasta ja esiintynyt yhtyeiden sekä tyylilajiltaan moninaisten produktioiden ja performanssien myötä eri puolilla maailmaa. Hän on toiminut esiintyjänä ja säveltäjänä näyttämöteoksissa, mm. Tanssiteatteri Tsuumin, Teatteri Takomon ja Osiris-teatterin produktioissa. Hänen sävellyksiään on myös Etno-Emman 2014 saaneella levyllä FBB. Lotta työskentelee Laitakaupungin orkesterin lisäksi lauluyhtye Ilo Ensemblessä, joka voitti Tampereen Sävelen yhtyelaulukilpailun vuonna 2017. Hän on myös vieraillut sahan soittajana Avanti! -orkesterissa. Keikkailun ohella Lotta ohjaa lauluryhmiä pääkaupunkiseudulla ja kuuluttaa radiossa.

Piia Kleemola

Viulu, kantele, laulu

Piia on kokenut muusikko, pedagogi ja tutkija, joka on toiminut johtavissa rooleissa erilaisissa produktioissa myös tanssin ja teatterin parissa esittäen perinteistä kansanmusiikkia, improvisaatiota ja uutta sävellettyä musiikkia. Hänen erikoisalansa on eteläpohjalainen viulupolska, jota hän tutki vuonna 2011 Sibelius-Akatemiaan valmistuneessa musiikin tohtorin tutkinnossaan. Laitakaupungin orkesterin lisäksi Piia toimii muusikkona useissa suomalaista kansanmusiikkia esittävissä yhtyeissä (mm. Anne-Mari Kivimäki & Palomylly, Piia Kleemola & Co, NAM-trio) sekä esiintyy soolona. Piia on julkaissut useita soololevyjä (Pirun ja papin polska/2014, Fiddle Feast/2012 & RindaNickola/2009) ja esiintyy muusikkona 30 levyllä. Hän on esiintynyt Suomen lisäksi useissa Euroopan maissa, Vietnamissa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Piian taiteilija- ja tutkijatyötä ovat tukeneet muun muassa Taiteen edistämiskeskus ja Etelä-Pohjanmaan Kulttuurirahasto.

Antti Paalanen

Haitarit

Antti on keikkaillut viime vuosina  sooloartistina laajasti eri puolilla Eurooppaa sekä Japanissa, Venäjällä ja Kanadassa. Suomen Musiikkikustantajat ry palkitsi Paalasen vuoden 2019 nykykansanmusiikkisäveltäjänä. Hän on ollut ehdolla mm. vuoden 2015 Teosto-palkinnon sekä vuoden 2016 Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saajaksi.  Laitakaupungin orkesterin lisäksi Paalanen on työskennellyt mm. Pauli Hanhiniemi ja Hehkumo sekä Kiharakolmio –yhtyeiden kanssa. Teatterimuusikkona ja säveltäjänä hän on vieraillut Tampereen Työväen Teatterissa, Suomen Kansallisteatterissa sekä Seinäjoen ja Kokkolan kaupunginteattereissa. Paalanen valmistui musiikin tohtoriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta vuonna 2015. Hän on toiminut kansanmusiikin opetustehtävissä Sibelius-Akatemiassa, Centria ammattikorkeakoulussa ja Keski-Pohjanmaan konservatoriossa sekä Kaustinen Folk Music Festivalin taiteellisena tuottajana vuosina 2012–14. Vuonna 2013 Paalaselle myönnettiin Valtion musiikkitoimikunnan 5-vuotinen taiteilija-apuraha.

Sami Silén

Kitara, kielisoittimet

Sami on toiminut äänisuunnittelijana ja muusikkona vuodesta 1992 lähtien ja valmistunut Teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2006. Tällä hetkellä hänen työnsä koostuu musiikin säveltämisestä, sovittamisesta ja esittämisestä, teatteri- ja multimediaäänisuunnittelusta, audiobrändäyksestä, opetustehtävistä sekä musiikin moniaistillisista sovelluksista ja äänitetuotannosta. Vuosien mittaan hän on työskennellyt erilaisissa äänisuunnittelu- ja musiikkituotannoissa Saksassa, Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Unkarissa ja Yhdysvalloissa. Laitakaupungin orkesterin lisäksi Sami on toiminut muusikkona lukuisien eri artistien kanssa (Olli Lindholm, Anna Erikson, Mikko Kuustonen, Heikki Silvennoinen, Tumppi Varonen, Pelle Miljoona, Anssi Kela, Pave Maijanen, Vicki Rosti, Pauli Hanhiniemi, Sami Pitkämö, Maarit Hurmerinta, Suvi Teräsniska, Laura Voutilainen, Sami Saari ym.).

Teemu Vuorela

Rummut, lyömäsoittimet, Loota-percussion

Teemu on opiskellut rumpujensoittoa mm. Musicians Institutessa, Yhdysvalloissa. Täyspäiväisenä muusikkona ja rumpujensoiton opettajana hän on työskennellyt vuodesta 1997, esiintyen useiden kansallisesti tunnettujen artistien ja bändien kanssa musiikin tyylilajien vaihdellessa laidasta laitaan. Laitakaupungin orkesterin lisäksi Teemu kuuluu Micke Björklöf & Blue Strip -yhtyeen vakiokokoonpanoon. Vuodesta 2000 lähtien Teemu on kuulunut myös Seinäjoen kaupunginteatterin vakiomiehistöön ja näytöksiä on takana pitkästi toista tuhatta. Rumpujensoiton opettajana Teemu on vuosien varrella toiminut monissa eri oppilaitoksissa pääkaupunkiseudulla ja Pohjanmaalla. Tällä hetkellä hän opettaa Kauhajoella Panula-opistossa.

Petri Välimäki

Kontrabasso, sähköbasso, akustinen basso

Petri on musisoinut vuosien varrella monien taiteilijoiden ja yhtyeiden kanssa soittaen koko kirjon perinne-, rytmi- ja taidemusiikkia. Laitakaupungin orkesterin lisäksi Seinäjoen kaupunginteatteri on työllistänyt Petriä vuodesta 1999 liki parin tuhannen näytöksen verran. Sähkö- ja kontrabasson opettajana Petri on toiminut useimmissa Etelä-Pohjanmaan alueen rytmimusiikkia opettavissa kouluissa ja opistoissa. Nykyisin soitinopettajan opetustyötä on Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistossa, Seinäjoen kansalaisopistossa ja Etelä-Pohjanmaan opistossa. Muusikon työn lisäksi Petri on tehnyt vuosikymmeniä rytmimusiikinopetuksen kehittämistyötä erilaisissa musiikkiorganisaatioissa. Tällä hetkellä tämä työ jatkuu Taideyliopiston organisaatiossa ja edellämainituissa oppilaitoksissa.