PROJEKTIT

LKO & Paleface

Paleface oli Laitakaupungin orkesterin ensimmäinen artistivieras keväällä 2016 järjestetyllä Tarinankertoja-klubilla. Yhteistyö on jatkunut siitä lähtien ja ryhmä on esiintynyt yhdessä mm. Kaustinen Folk Music Festival -tapahtumassa ja Folklandia-risteilyllä.

Live-kuunnelmat

Kauhukuunnelma

Bram Stokerin Draculan vieras -kertomukseen perustuva live-kuunnelma Seinäjoen kaupunginteatterissa pyhäinpäivänä 2014. Tekstin muokkaus ja esitys kuunnelmassa Mia Vuorela. Musiikki ja äänisuunnittelu Laitakaupungin orkesteri.
LKO:n ja Seinäjoen kaupunginteatterin yhteistuotanto.

Psykhe

Pyhäinpäivän live-kuunnelma Seinäjoen kaupunginteatterissa 2015. Käsikirjoitus ja lukija Liisu Aurasmaa. Musiikki ja äänisuunnittelu Laitakaupungin orkesteri.
LKO:n ja Seinäjoen kaupunginteatterin yhteistuotanto.

Nyrjähtänyt sirkus

Pyhäinpäivän live-kuunnelma Seinäjoen kaupunginteatterissa 2016. Käsikirjoitus ja lukija Maria Pere. Musiikki ja äänisuunnittelu Laitakaupungin orkesteri.
LKO:n ja Seinäjoen kaupunginteatterin yhteistuotanto.

Samuli Putro & LKO – Talkoovoimin

Yhteiskonsertti Samuli Putron ja Jussikuoron kanssa Provinssi Rockin päälavalla 2015.

Laitakaupunki tanssii ja soi

Nykytanssia ja musiikkia yhdistänyt konsertti Seinäjoen kaupunginteatterissa osana Helmi-tanssifestivaalin ohjelmistoa 2014. Mukana tanssijat Mia Malviniemi, Teemu Kyytinen, Johanna Ikola ja Hanna Korhonen. LKO:n Virta-levyn julkaisukonsertti.
Yhteistuotannossa Helmi-festivaalin kanssa.

Rytmimusiikkia lakeuksilta

Eteläpohjalaista populaarimusiikkia itsenäisen Suomen jokaiselta vuosikymmeneltä. Ensiesitys Seinäjoella 2017. Juontojen käsikirjoitus Taideyliopiston Sibelius-Akatemian populaarimusiikin professori Heikki Uimonen.
Yhteistuotanto Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.

Orffit feat. Laitakaupungin orkesteri

Yhteiskonsertit lastenmusiikkiyhtye Orffien kanssa. Esiintymisiä mm. Kaustinen Folk Music Festival sekä koulukonserteissa ympäri Etelä-Pohjanmaata. LKO ja Orffien yhteistyönä valmistunut Pääjalkaiset-albumi julkaistiin keväällä 2017.

Seinäjoen ääni

Lotta Hagforsin säveltämä kappale esitettiin peräkkäin neljänä eri sovituksena, neljässä eri kohteessa Seinäjoen keskustassa. Kappaleen tallennetussa versiossa on hyödynnetty kaupungin arjessa kuuluvia ääniä. Kappaleen musiikkivideon on tehnyt Heta Saukkonen.
Yhteistyössä Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön kanssa.

Provinssin kadonneet helmet

Laitakaupungin orkesteri ja Otto Grundström Provinssi Rockin Saari-lavalla 2014. Setti koostui vuosien varrella Provinssi-keikkansa peruuttaneiden artistien ja bändien kappaleista.

Mykkäelokuvasäestykset

Valmisteltuja improvisaatiosäestyksiä mm. elokuviin Mustalaishurmaaja, Tohtori Caligarin kabinetti ja Vogelödin linna. Näytöksiä on järjestetty Filmiä ja valoa -elokuvafestivaaleilla, Elokuvateatteri Bio Marilynissä, sekä Seinäjoen alueen ravintoloissa. Yhteistyössä Seinäjoen elokuvakerho Rainan kanssa ja Filmiä ja Valoa -tapahtuman kanssa.

Yhteiskonsertit

  • LKO ja Seppo Istukkaissaari: Kotiinpäin, syksyllä 2015. Sävellykset ja sovitukset: Seppo Istukaissaari
  • Jaakko Salmisen ja LKO:n yhteiskonsertti ANABOLIC Seinäjoen Taidehallilla 2015. Sävellykset J. Salminen, musiikin sovitus LKO.
  • Hanssin matkassa -ilta, LKO feat. Susanna Erkinheimo ja Osku Ketola, syksy 2016.
  • Iskusävelmiä 1940-1960 -luvulta. Yhteiskonsertti Seinäjoen kaupungin orkesterin kanssa, maaliskuussa 2018.

Spaceparticles

Liisa Pentti Companyn tanssiteos osana Helmi-festivaalin ohjelmaa 2016. Musiikki Tierry Riley: In C.
Yhteistuotanto Helmi-festivaalin kanssa.

LKO Workshopit

LKO on järjestänyt Pohjanmaan alueella mm. yhtye-workshoppeja eri oppilaitoksissa, sekä musiikin tekemiseen kannustavia Garage band -työpajoja.

Lakeuden naiset – Sisua ja sydäntä -musiikkinäytelmä

Tuulivoimaa-kuoro, sopraano Tiina-Maija Koskela ja Laitakaupungin orkesteri kuljettavat seinäjokista naista sadan vuoden matkan Östermyrasta Kurakauppalan kautta kuntaliitosten laajentamaan Seinäjoen kaupunkiin. Ensiesitys Seinäjoella syksyllä 2017.
Yhteistuotanto Tuulivoimaa-kuoron kanssa.