12.4.2020 Miten biisi syntyy etänä?

Kuluva kevät on poikkeustiloineen saanut myös Laitakaupungin orkesterin suunnitelmiin muutosta. Alkuperäinen tarkoituksemme oli kokoontua kevään mittaan yhteen työstämään uutta materiaalia. Päätimme pitää tästä suunnitelmasta kiinni toteuttaen biisintekoprosessin etänä. Samalla avaamme biisintekoprosessin eri vaiheita orkesterin muusikoiden äänittäessä osuuksiaan. Prosessi on oiva tilaisuus tutustua muusikoihin heidän kuvatessa työskentelyään turvallisesti työ- tai olohuoneensa suojissa.

Livenä työhuoneelta -biisintekoprosessi etenee seuraavasti: yksi muusikko aloittaa prosessin tekemällä ensimmäisen raidan ja lähettämällä tämän seuraavalle, joka tekee samoin. Tämä toistuu kunnes jokainen orkesterin jäsen on oman osuutensa soittanut. Aikaa jokaisella on yksi päivä. Yksi otto, yksi raita, eikä kappaleesta ei keskustella sen teon aikana.

Biisi sai lähtölaukauksensa rumpali Teemu Vuorelan toteuttaessa kenties haastavimman osuuden biisin aloittajana. Seuraavana vuoron saavat haitaristi Antti Paalanen, basisti Petri Välimäki, kitaristi Sami Silén, laulaja Lotta Hagfors ja lopuksi viulisti Piia Kleemola.

Kun jokainen on tallentanut oman osuutensa, matkaavat soitetut raidat Kimmo Aholalle, joka miksaa kappaleen studiossaan Kauhavalla. Valmis Livenä työhuoneelta -biisi julkaistaan sunnuntaina 19.4. klo 18:00.

Voit seurata prosessin etenemistä Facebook-sivuitamme tai YouTubesta: